Danske talangen Oskar Kristensen klar för Porsche Denmark Racing

16 augusti 2023, 10:00

William Karlsson blir inte ensam nykomling i Porsche Sprint Challenge i Kanonloppet på Gelleråsen Arena 18-19 augusti. Den 17-årige landslagsföraren från Katrineholm, som ska göra ett gästspel i prins Carl Philips bil, får nämligen sällskap av jämngamle dansken Oskar Kristensen. Han ersätter Jesper Carlsen i Porsche Denmark Racings blåa Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

Efter en framgångsrik kartingkarriär med bland annat två NM-titlar och tre danska mästerskapsguld tog Oskar Kristensen steget över till racing den här säsongen. Hittills har han tävlat i det europeiska GT4-mästerskapet där han delat en Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport i Pro Am-klassen med amerikanen Jordan Wallace. Duon har representerat det tyska Porsche-teamet Alleid Racing. Debuten på Monza blev en succé. Där tog duon en pallplats redan i det första racet.

– Jag är väldigt glad över att ha fått möjligheten att samarbeta med Porsche Denmark Racing och delta i Porsche Sprint Challenge. Jag är van vid långlopp med förarbyten i GT4 European Series så det ska bli spännande att testa en sprintserie med korta lopp. Idén bakom den här satsningen kom upp när jag tog min racinglicens tillsammans med Porsche Denmark Racing, och samarbetet med teamet var riktigt bra. Jag har dock varit fullt fokuserad på mitt deltagande i det europeiska mästerskapet, men när jag äntligen fick möjligheten att köra för teamet slog vi till, säger den unge talangen vars efternamn säkert får många racingfans att reagera.
Och de som gör det är helt rätt ut. Niofaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen är nämligen Oskars farbror.