GT3-satsning för Sjöström i Porsche Sprint Challenge Scandinavia

13 mars 2023, 11:57

Jonas Sjöström är klar för en ny säsong med Fragus Motorsport i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Årets satsning kommer emellertid att ske i ny bil. Sjöström byter nämligen ut sin Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport mot en Porsche 911 GT3 Cup (991 II). – Jag fick testa en 991:a med ABS i höstas och kände redan då att det var det här jag skulle gå på, säger Sjöström.

Jonas Sjöströms debutsäsong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia blev inte riktigt vad han hade hoppats på. Framförallt inte inledningen. Han bröt det första heatet i premiären i Anderstorp och kom inte till start i det andra. I den efterföljande tävlingen i Fällfors blev det ytterligare en nollpoängare.
– Säsongen var lite halvstökig, men jag tycker nog att jag hade farten stundtals för att det skulle se bättre ut poängmässigt. Slutet är jag ganska nöjd med och hoppas att jag kan fortsätta på det spåret, säger han och tillägger:
– Jag fick med mig många nyttiga erfarenheter av min första säsong i mästerskapet så nu gäller det att dra nytta av dem, ta kloka beslut och få till ett bättre 2023.

Några höga, placeringsmässiga mål i årets upplaga av Porsche Sprint Challenge Scandinavia, som från och med i år är uppdelat i en GT3- och en GT4-kategori, har han emellertid inte.
– Jag går väl inte in med några jätteambitioner och ser inte framför mig att jag kommer att vinna det här, men jag tänkte att jag skulle ha lite kul i alla fall, säger Sjöström som ser fram emot bilbytet.
Testen på Gelleråsen Arena i höstas gav nämligen mersmak.
– GT4:an är snäll och så men 991:an är något helt annat – den är så mycket starkare och det lockar givetvis.

Förra året var Jonas Sjöström ensam Sprint Challenge-förare i Fragus Motorsport. I år blir de två. 45-åringen från Örebro får sällskap av snabba norskan Isabell Rustad som också kommer att tävla i en Porsche 911 GT3 Cup (991 II).
– Det kommer att göra stor skillnad. I min värld är det väldigt positivt att kunna sitta och utvärdera sig gentemot någon. Det tror jag kommer att göra att man kan hjälpa varandra att bli bättre.