Lyckad helg för Åhlin-Kottulinsky och Siverholm

20 augusti 2022, 16:43

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade en dubbelseger genom att vinna även det andra Porsche Sprint Challenge-racet på Gelleråsen Arena. – Vilken helg det varit! Två pole positions och två segrar! jublade Mikaela efter sitt andra inhopp i mästerskapet. Nästan lika nöjd som värmländskan var 16-årige William Siverholm. Med en andra- och en tredjeplats såg han nämligen till att dryga ut sin ledning i mästerskapet.

För Mikaela Åhlin-Kottulinsky såg det andra racet på Gelleråsen Arena i princip ut som det första. Hon tog starten från pole position, pressades lite i inledningen på racet, men ryckte sedan åt sig en lucka och kunde behärskat ta sin Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport till seger.
– Eftersom det inte blir några fler inhopp i mästerskapet för min del var det fantastiskt kul att få avsluta på det här viset, sa Mikaela och skickade en hälsning till teamet, Porsche Experience Racing, för en perfekt bil.
Nu fortsätter Mikaela Åhlin-Kottulinsky sin satsning i Extreme E där hon, tillsammans med Johan Kristoffersson, toppar tabellen halvvägs in i mästerskapet. Johan var för övrigt på plats på Gelleråsen Arena och såg sin teamkompis vinna.

I det andra heatet blev Krister Andero tvåa. Revansch för race ett där han fick skador på bilen i en duell om fjärdeplatsen och därför linkade i mål som sjua. Andero startade från tredje ruta, men avancerade direkt förbi Kenneth Ahnelöv och tog rygg på Åhlin-Kottulinsky.
– Det var väldigt trångt i första kurvan, men jag lyckades knö mig fram, sa Andero, som försökte utmana Åhlin-Kottulinsky utan att lyckas.
– Hon är grym.

William Siverholm startade återigen längre bak i fältet på grund av fredagens mindre lyckade kval. Men precis som i det första heatet avancerade han hela vägen upp på pallen. Siverholm blev trea och hade titelutmanarna Kenneth Ahnelöv (fyra) och Janne Gustavsson (nionde man) bakom sig.
– Jag har fått jaga mycket i helgen och tagit många viktiga poäng i mästerskapet, säger Siverholm som dock fortfarande saknar en heatseger i mästerskapet.
– Klart att jag vill vinna och hoppas jag får göra det snart.

Resultat.
1. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Porsche Experience Racing, 19:29.844
2. Krister Andero, Prido Racing, +3.633
3. William Siverholm, Stenhaga Motorsport, +3.997
4. Kenneth Ahnelöv, Race Team Gelleråsen – By AFR, +12.652
5. Ludwig Ellhage, Stenhaga Motorsport, +17.396
6. Fredric Blank, Stenhaga Motorsport, +17.754
7. Jonas Sjöström, Fragus Motorsport, +19.362
8. Svante Andersson, Stenhaga Motorsport, +22.479
9. Janne Gustavsson, JPG Motorsport, +22.763
10. Ingemar Stenmark, Porsche Experience Racing, +23.156
11. Erik Sandell, Pro-Alloy, +33.504
12. Pär Englund, Englund Motorsport, +34.770