Marcus Annervi säkrade titeln och siktar på Porsche Carrera Cup Scandinavia nästa år

18 september 2021, 12:28

Segersviten sprack, men vad gjorde det. Med en andraplats bakom Robin Hansson i det första heatet på Rudskogen Motorsenter i Norge säkrade Marcus Annervi den första, historiska titeln i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. – Det här var skönt, nu kan man slappna av, sa den välförtjänte mästaren som tar steget upp till Porsche Carrera Cup Scandinavia nästa säsong.

Marcus Annervi kom till Norge och den näst sista deltävlingen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia med ett enda mål för ögonen: säkra den historiska titeln i premiärupplagan av Porsche Sprint Challange.
Efter att ha dominerat totalt och vunnit de inledande åtta racen i mästerskapet korsade han gränsen till Norge med 83 poängs ledning till närmaste konkurrent.
Guldläge. Matchboll. Kalla det vad ni vill. Annervi tog vara på möjligheten och avgjorde redan i det första av de två racen.
– Men jag hade puls, medgav Annervi, som hade pole position men som tappade starten till Robin Hansson.
– Jag tänkte mer på mästerskapet än framåt. Jag behövde ju bara bli tvåa för att säkra titeln.
Och det var precis vad han blev. Med marginal.
– Det var rätt sköt att bara kunna kontrollera och inte behöva ta i allt. Jag åkte med marginal.
I dagens andra heat, där inhoppande Hansson har pole för Annervi, kommer taktiken bli en annan.
– Full attack, lovar Annervi och skrattar.

Carrera Cup 2022
Att 25-åringen från Halmstad siktat mot Porsche Carrera Cup har aldrig varit någon hemlighet. Att det var planen för 2022 deklarerade Annervi redan när han i egenskap av mästare bestämde sig för att lämna GT4 Scandinavia 2020 för att satsa på nya Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
– Jag har reserverat en ny Porsche 911 GT3 Cup (992) för nästa säsong, bekräftar nu också Annervi, som får med sig hela Race Team Gellerånsen – by AFR och teamkompisen Markus Lönnroth till Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Det stämmer att jag tingat en bil för nästa säsong. Jag kommer att köra Porsche Approved Cup i en 911 GT3 Cup (991 II), hälsar Lönnroth, 55 år, som inför deltävling i Norge låg på sjätte plats Sprint Challenge-tabellen.
Annervis och Lönnroths byte av Porsche-mästerskap innebär emellertid inte att teamet lämnar Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
– Nej, planen är att vi kommande säsong ska driva bilar i båda mästerskapen och även då vara ett fyrbilsteam, berättar Annervi.

Tufft om medaljplatserna
Bakom Robin Hansson och Marcus Annervi slog Fredrik Danner till med en tredjeplats och närmade sig därmed sina främsta konkurrenter om medaljplatserna bakom Annervi, Per ”Ploppen” Anderson och Janne Gustavsson.
Anderson och Gustavsson blev femma och sexa i det inledande racet på Rudskogen. Närmast före sig hade svenskduon norrmannen Alexander Hagen Berg, som debuterar i mästerskapet på hemmaplan.