Siverholm dominerade genrep på Mantorp Park

21 april 2023, 09:27

William Siverholm är kvar i Porsche Sprint Challenge Scandinavia för att försvara sin fjolårstitel. Det visade han på mästerskapets Roll Out på Mantorp Park. Stenhaga Motorsports 17-årige talang dominerade med klart bästa varvtid. Närmast bakom honom var Jonas Sjöström och Svante Andersson.

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport eller Porsche 911 GT3 Cup (991 II)? Det tycks inte spela någon roll för William Siverholm. Han vann Porsche Sprint Challenge Scandinavia 2022 i den förstnämnda bilmodellen och efter årets genrepet på Mantorp Park är han klar favirit till en ny titel – i Cup-bilen.
William Siverholm var snabbast båda dagarna på Mantorp Park. Med sin bästa varvtid, 1.16,317, var han mer än halvsekunden före närmaste konkurrent i det 13 bilar stora startfältet.
– Det känns bra såklart, sedan försöker vi alltid vara snabbare och hitta mer tid. Vi har testat mycket i helgen, tagit steg för steg och jag har kommit in i bilen ganska fort, säger Siverholm som hoppas hinna med ytterligare en test innan premiären i Anderstorp 12-13 maj.
– Jag kan fortfarande utveckla allt, speciellt bromstekniken, att kunna hitta den perfekta bromspunkten så att man kan ta ut det sista. Sedan måste vi såklart fortsätta att prova oss fram med inställningar på bilen, säger han.

Det var ingen tvekan om att William Siverholm åkte hem från Mantorp Park med en bra känsla. Med det var det fler som gjorde. Jonas Sjöström, som också bytt till 991 II, var en. Fragus Motorsport-föraren noterade jämna tider på en hög nivå i Östergötland och var till slut tvåa, 0,586 sekunder bakom Siverholm.
– Kul med ny bil. Jag trivs verkligen i den och det har varit två bra testdagar, konstaterade Sjöström bland annat.
Med en positiv känsla lämnade även Svante Andersson Mantorp Park. Han var trea, åtta tiondelar bakom teamkompisen Siverholm.
Närmast bakom Andersson återfanns ytterligare en förare från Stenhaga Motorsport, Fredric Blank. Han var i sin tur just före startfältet enda tjej, norska nykomlingen Isabell Rustad, Fragus Motrorsport.

Markus Lönnroth, som försett sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II) med ABS-system och tagit den från Porsche Carrera Cup till Porsche Sprint Challenge var nöjd sexa.
– Racing med ABS passar mig bättre. Jag känner mig säkrade, medgav en glad Lönnroth som kör vidare för Steber Racing där han i år får Pär Englund (tionde man i Roill Outen) som teamkompis.

Av förarna i Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport var danska nykomlingen Jesper Carlsen från Porsche Denmark Racing snabbast. Närmast efter sig hade erfarne Carlsen sin unge landsman och teamkollega, 20-årige Gustav Krogh.
Trea och fyra i mästerskapets GT4-kategori var prins Carl Philip och Krister Andero.

Resultat.
Roll Out Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
Mantorp Park 19-20 april.

1. William Siverholm, Stenhaga Motorsport, 1.16,317
2. Jonas Sjöström, Fragus Motorsport, + 0,586
3. Svante Andersson, Stenhaga Motorsport, + 0,802
4. Fredric Blank, Stenhaga Motorsport, + 0,945
5. Isabell Rustad, Fragus Motorsport, + 0.993
6. Markus Lönnroth, Steber Racing, + 1,279
7. Ludwig Ellhage, Stenhaga Motorsport, + 1,919
8. Jesper Carlsen, Porsche Denmark Racing, + 2,995
9. Gustav Krogh, Porsche Denmark Racing, + 3,399
10. Pär Englund, Steber Racing, + 3,477
11. Nermin Sipkar, Sipkar Motorsport, + 3,665
12. Carl Philip Bernadotte, Porsche Experience Racing, + 3,732
13. Krister Andero, Prido Racing, + 3,846