William Siverholm klar för Porsche Sprint Challenge – kör för Stenhaga Motorsports nystartade Ungdomsakademi

30 november 2021, 20:59

Stenhaga Motorsport satsar stort i Porsche Sprint Challenge Scandinavia även 2022. Teamet, som mönstrade sju bilar i årets mästerskap och som bland annat nådde en fjärdeplats i mästerskapet med Janne Gustavsson, kommer att vara rikligt representerat även kommande säsong. Bland annat gör man en ungdomssatsning – Stenhaga Motorsport Ungdomsakademi – i vilken nu William Siverholm presenteras.

– Att jag fått en plats i Stenhaga Motorsport Ungdomsakademi är helt fantastisk. Jag är så oerhört tacksam och ska göra allt jag kan för att hjälpa teamet till en vinst säsongen 2022, säger Siverholm som med sina 16 år blir den yngste föraren i klassen.

Racingtalangen från Lerum kommer närmast från Formula Renault Nordic där han debuterade säsongen 2021. Efter en inledning präglad av tekniska bekymmer kom Siverholm tillbaka starkt och bokfördes både för en seger och flera pallplatser.
William Siverholm fick motorsportintresset med modersmjölken och redan vid sex års ålder började han med gokart.
– Jag vann serier i Sverige och var bland de främsta i SM-tävlingarna innan jag började tävla internationellt där jag kört tävlingar som World Series, EM och VM med många framskjutna placeringar. De senaste åren har jag tillhört världseliten och svenska landslaget i gokart, berättar han.

Inför säsongen 2021, och mitt i pandemin, bestämde sig Siverholm för att vända hem till Sverige för att köra racerbil och tog steget till Formula Renault Nordic. Nu tar han nästa steg i sin karriär.
William Siverholm beskriver sig själv som en explosiv förare med starkt psyke och stort fokus. Egenskaper som nu ska ta honom hela vägen till toppen i Porsche Sprint Challenge med Vara-baserade Stenhaga Motorsport, ett av Sveriges största Porscheteam.
– Målet är givet men man måste alltid vara ödmjuk. Jag har mycket att lära då Porsche 718 Cayman GT4 Clubman är annorlunda mot en formelbil. Men bakom mig har jag ett fantastiskt team med mycket kunskap och ett års erfarenhet i serien. Vi ska ha roligt tillsammans, säger Siverholm som nyligen var i Vara för att träffa teamledningen, Svante Andersson och Ludwig Ellhage (bilden).

Bilder.
Foto: Armin Hadzic, Philip Welander, William Siverholms Privata