Åhlin-Kottulinsky gör nytt inhopp i Porsche Sprint Challenge

17 augusti 2022, 16:01

I Anderstorp skrev Mikaela Åhlin-Kottulinsky ett stycke racinghistoria genom att som första kvinna vinna ett heat i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Nu är värmländskan klar för ett nytt inhopp i mästerskapet – i Kanonloppet på Gelleråsen Arena 19-20 augusti.

Till anläggningen utanför Karlskoga har Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som bor i Karlstad, mindre än en timme i bil.
– Gelleråsen Arena är min hemmabana och det är självklart jättekul att jag får chansen att tävla i Porsche Sprint Challenge även där, säger hon.
Inför sin debut i mästerskapet för ett par veckor sedan hade inte Mikaela några förhoppningar om att få stå på pallen. Ändå gjorde hon precis det efter det andra racet på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Högst upp till och med.
Frågan är var hon lägger ribban inför sitt andra framträdande i mästerskapet?
– Det är klart att jag vill vara på pallen igen, men jag skulle också vilja få till ett bättre kval än senast. Där fick jag inte riktigt igång däcken som jag ville, säger hon.
I Anderstorp kvalade Mikaela till fjärde och sjätte startposition i racen. Och det var i det andra som hon körde upp sig hela vägen till seger.
I det första tog hon målflagg som fyra, men blev efteråt bestraffad med ett tidstillägg och fick nöja sig med elfte plats. Det var i samband med ett omkörningsförsök av Kenneth Ahnelöv som kontakt uppstod. Ahnelöv hamnade i ett räcke och tvingades bryta.
– Det var så himla oturligt det där med Ahnelöv. Det var verkligen inte meningen, säger Mikaela, som självklart bad om ursäkt efteråt.
Precis som på Scandinavian Raceway kommer Mikaela även den här helgen att tävla för Porsche Experience Racing. På Gelleråsen Arena kommer hon ”bara” att ha Ingemar Stenmark som teamkompis eftersom både prins Carl Philip och Aksel Lund Svindal är upptagna på annat håll.