Om mästerskapet

Porsche Sprint Challenge Scandinavia är officiell supportklass till Porsche Carrera Cup Scandinavia och drivs av Porsche Sverige i samarbete med Porsche Motorsport.
Samarbetet med PCCS innebär att båda mästerskapen drivs av samma organisation. Porsche Sprint Challenge Scandinavia har också teknisk support (Mtech Workshop AB), däcksupport (Däckproffsen/Michelin), team catering och medieservice från PCCS.

Debutsäsongen 2021 omfattas Porsche Sprint Challenge Scandinavia av tolv race och fem tävlingshelger (fyra i Sverige, en i Norge) – samtliga tillsammans med PCCS. Fyra av tävlingshelgerna består av två stycken sprintrace på 20 minuter vardera. Deltävling tre, Falkenberg, kommer att omfattas av fyra race.
Se kalender här

Det är för att trygga återväxten inom motorsporten som Porsche Sverige satsar på Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Mästerskapet riktar sig till redan etablerade racerförare, ambitiösa racingtalanger och avancerade trackday-förare i hela Norden.

I Porsche Sprint Challenge Scandinavia tävlar man med fabriksbyggda bilar från Porsche Motorsport:

• Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR (982)
• Porsche Cayman GT4 Clubsport (981)
• Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport – Competition (982)

För att utjämna bilarnas olika prestandanivåer och skapa förutsättningar för tät och intensiv racing, med fokus på förarprestationen, används vikthandikapp, så kallat balance of performance. Basmodell är Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.
Enhetsdäck från Michelin och möjligheter till enklare logistiklösningar säkerställer dessutom att serien erbjuder högkvalitativ racing till hanterbara kostnader.

 

Reglemente och anmälan

Reglemente 2021
Sporting and technical regulations Porsche Sprint Challenge Scandinavia 2021

Anmälan 2021