Annervi till Norge för att avgöra

15 september 2021, 09:22

Marcus Annervi åker till Norge med 83 poängs ledning i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Hittills har han vunnit samtliga race i mästerskapet, men på Rudskogen Motorsenter 17-18 september är det i första hand inte en ny seger han är ute efter. – I Norge kommer jag helt att fokusera på titeln, säger 25-åringen från Halmstad.

Redan innan säsongen var Marcus Annervi storfavorit i den första upplagan av Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Hittills har han levt upp till de förväntningarna. Med råge. Åtta race har avgjorts och i alla har föraren från Race Team Gelleråsen – by AFR klivit upp överst på pallen. Imponerande.

Kommande veckoslut är det dags för den näst sista deltävlingen i mästerskapet. Den avgörs på häftiga Rudskogen Motorsenter i Rakkestad. Där, bara några mil från den svenska gränsen, hoppas Annervi kunna säkra ännu en titel i karriären.
Med 108 poäng kvar att tävla om (två race i Norge och två i avslutningen på Mantorp Park 1-2 oktober) har Annervi en ledning på 83 poäng till andreplacerade Per ”Ploppen” Andersson, Eken Motorsport. Trea, ytterligare 14 poäng bakom, är Janne Gustavsson, Stenhaga Motorsport.

Annervis möjligheter att säkra mästerskapsguldet redan i det första heatet i Norge är stora.
– Om jag räknat rätt behöver jag vara före såväl ”Ploppen” som Gustavsson i det första heatet för att avgöra redan då, säger Annervi och tillägger:
– Men vinner ”Ploppen” går kampen vidare.
Det där sistnämnda vill Annervi självklart undvika. Han vill avgöra direkt.
– Kvalet och det första heatet, där ligger hela mitt fokus inför tävlingen.