Isabell Rustad klar för Porsche Sprint Challenge Scandinavia

20 januari 2023, 15:16

Isabell Rustad har inte körkort ännu, men kommer ändå köra ett av de tuffaste racingmästerskapen i Norden den här säsongen. – Jag är så otroligt tacksam att jag får möjligheten att köra Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Det är overkligt att jag som 17-åring kan få vara med och köra på den här nivån. Vi har jobbat med det här projektet sedan i höstas, och nu kan vi äntligen offentliggöra att vi kommer till start i mästerskapet 2023, säger Isabell Rustad.

17-åringen imponerade stort när hon gjorde ett gästinhopp i Porsche Sprint Challenge Scandinavia under Porsche Festival på Rudskogen Motorsenter i höstas. Där körde hon till sig en andra- och en tredje plats i en lånad Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

Vilket team Rustad kommer att tävla för är ännu inte klart. Isabells far, tidigare STCC-mästaren Tommy Rustad, berättar att det finns flera alternativ.
– Det har varit mycket jobb med att få en budget på plats, och nu återstår att bestämma vilket team vi ska köra för. Vi räknar med att detta är på plats under februari, säger Tommy Rustad, som också berättar att Isabell, parallellt med Porsche Sprint Challenge, ska köra GT5 i det norska mästerskapet.
– Målet med hela den här satsningen är att Isabell ska få internationell erfarenhet och Porsche Sprint Challenge är en bra klass att ta ytterligare steg i utvecklingen till att bli ännu snabbare inom motorsporten. Hon visade med insatserna på Rudskogen förra året att målet blir att kämpa om pallplatser under hela säsongen, säger Tommy Rustad.