Kalendern klar – så körs premiärupplagan av Porsche Sprint Challenge Scandinavia

15 december 2020, 10:18

Nu är den preliminära kalendern för Porsche Sprint Challenge Scandinavia 2021 klar. Den första upplagan av den nya racingserien omfattar fem deltävlingar och tolv race. Vem som blir den förste, historiske mästaren avgörs under finalhelgen på Mantorp Park 1-2 oktober.

Som supportklass följer Porsche Sprint Challenge Scandinavia ”storebror” Porsche Carrera Cup Scandinavia. Kalendern för de båda serierna är den samma med ett undantag: Porsche Sprint Challenge Scandinavia tävlar inte på Gelleråsen Arena i augusti. I stället kör klassen fyra race i samband med klassiska Västkustloppet i Falkenberg månaden innan.

– Vi kände att vi ville hålla nere antalet helger men hålla uppe antalet race. Då passade det både oss och Falkenbergs MK att göra Västkustloppet till en dubbeltävling för Porsche Sprint Challenge Scandinavia, förklarar Thomas Johansson, sporting director för mästerskapet och tillägger:

– Att vi valt bort Gelleråsen Arena beror på att det är ett stort tryck på antalet klasser där.

Den första säsongen för Porsche Sprint Challenge Scandinavia inleds med en roll out på Mantorp Park 15-16 april. Tre veckor senare börjar allvaret – tävlingspremiär på Ring Knutstorp i Skåne 7-8 maj.

18-19 juni väntar klassisk Formel 1-mark för deltagarna. Den andra deltävlingen avgörs nämligen på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Västkustloppet, som är nästa stopp i kalendern, blir ett tredagarsevent för Porsche Spring Challange-förarna, 9-11 juli.

– Torsdagens test och kval följs av två race lördag samt kval och två race söndag, berättar Johansson.

Efter Falkenberg tar serien ett uppehåll till 17-18 september då det är dags för Rudskogen Motorsenter och den häftiga banan i Rakkestad bara någon timmes resa från den svenska gränsen. Tävlingen på Rudskogen Motorsenter blir självklart extra viktig för klassens norska förare.

Efter Norge-äventyret återstår bara en deltävling, finalen på Mantorp Park 1-2 oktober. Där, om inte förr, kommer den första mästaren i Porsche Sprint Challenge Scandinavia att koras.

 

Porsche Sprint Challenge Scandinavia 2021

15-16 april: Roll out, Mantorp Park.

7-8 maj: Ring Knutstorp, Kågeröd (Race 1 & 2)

18-19 juni: Scandinavian Raceway, Anderstorp (Race 3 & 4)

9-11 juli: Falkenbergs Motorbana (Race 5,6 & 7,8)

17-18 september: Rudskogen Motorsenter, Norge (Race 9 & 10)

1-2 oktober: Mantorp Park (Race 11 & 12)