Nærsnes bröt Siverholms segersvit

09 september 2023, 16:49

Elva raka segrare – sedan satte Ole William Nærsnes stopp för William Siverholms segersvit i Porsche Sprint Challenge. Norrmannen vann det andra racet på Rudskogen och ”hotar” nu med att även köra finalen på Mantorp Park. – Jag kan inte lova att jag kommer, men jag har god lust, säger Nærsnes som vann heatet före Willam Siverholm och Jonas Sjöström.

Triumfen blev en skön revansch för misslyckandet i det första racet. Där ställde Nærsnes som ende förare upp med regndäck, en chansning som höll i tre varv. Sedan bröt han.
– Ett totalt misslyckande, medger norrmannen, som var betydligt gladare efter lördagens andra heat.
– Jag satsade på en bra start och fick verkligen till den. Sedan var det bara att satsa framåt.
Nærsnes var knappt före Siverholm in i den första kurvan men när bilarna passerade mållinjen efter ett var hade han öppnat upp en lucka på 1,7 sekunder. Ett varv senare ledde han med nästan fyra sekunder. I mål skiljde det tre.
Tävlingen var Nærsnes andra för säsongen. Tidigare i år har han kört sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II) i en deltävling i det norska mästerskapet.
Efter framgången på Rudskogen är norrmannen som sagt sugen på en fortsättning i Sprint Challenge. Kanske, kanske kommer han till finalen på Mantorp Park om två veckor.
– Jag kommer nog att bestämma mig i morgon, säger han.

Bakom Nærsnes och Siverholm kopplade Jonas Sjöström grepp om tredjeplatsen, men prscis som i race ett fick han se sig passerad av teamkompisen Isabell Rustad. Fyra minuter in i racet tog den unga norskan över tredjeplatsen och inledde en jakt på Siverholm.
Med ett varv kvar var hon riktigt nära, men då blev det plötsligt stopp. Ett tekniskt fel gjorde att hon inte kunde fullfölja.
Det innebär i sin tur att kampen om andraplatsen i mästerskapet blir en riktig rysare på Mantorp Park. Markus Lönnroth, som var fyra i dagens andra race, tog nämligen tillbaka det han tappade mot Rustad i det första heatet och båda står nu på 167 poäng.
Inblandade i medaljstriden är även Gustav Krogh, dansken som toppar GT4-kategorin, och Jonas Sjöström.

Resultat
1. Ole William Nærsnes, Jaffa Racing, 20:17.899
2. William Siverholm, Stenhaga Motorsport, +3.098
3. Jonas Sjöström, Fragus Motorsport, +20.969
4. Markus Lönnroth, Steber Racing, +26.807
5. Fredric Blank, Stenhaga Motorsport, +27.551
6. Svante Andersson, Stenhaga Motorsport, +28.498
7. Ludwig Ellhage, Stenhaga Motorsport, +32.260
8. Pär Englund, Steber Racing, +52.825
9. Gustav Krogh, Porsche Denmark Racing, +53.317
10. Nermin Sipkar, Sipkar Motorsport, +53.361
11. Mathias Jensen, Porsche Denmark Racing, +1:00.267
12. Krister Andero, Prido Racing, +1:12.563
13. Isabell Rustad, Fragus Motorsport, +1 Lap