Pojkdröm i uppfyllelse när Thomas Karlsson vann i Västkustloppet

10 juli 2022, 17:12

Thomas Karlsson vann det andra racet i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Falkenbergs Motorbana. Han triumferade före Kenneth Ahnelöv och Fredric Blank. – En pojkdröm som går i uppfyllelse. När jag var grabb och jobbade som flaggvakt på banan trodde jag väl aldrig att jag en dag skulle stå som segrare på Västkustloppet. Underbart! Vilken känsla, jublade en mycket glad och belåten Karlsson efteråt.

Thomas Karlsson gjorde på nytt en bra start och när William Siverholm, som hade pole position i den rullande starten, blev vänd redan i den första kurvan kunde han tämligen enkelt ta ledningen i racet.
Med lärdom från heat ett, där Karlsson tappade en ledning och blev passerad av två förare, slog han den här gången inte av på takten.
– Min ingenjör, Markus Fasth, pushade mig hela vägen mot mål och det var fullt fokus i varje kurva.
Karlsson höll undan och kunde räkna in en andraplats och en seger i sitt inhopp i Porsche Sprint Challenge.
– Mitt huvudmål är fortfarande Porsche Carrera Cup Scandinavia där det känns bättre och bättre i den nya bilen, Porsche 911 GT3 Cup (992). Men efter den här framgången kan jag mycket väl tänka mig att göra fler inhopp i Sprint Challenge om tidsschemat tillåter det.
Thomas Karlsson har tagit klassegrar i Masters Cup i Carrera Cup, men söndagens triumf på hemmabanan var nog ändå den främsta.
– Ja, det här är nog min skönaste seger hittills. I kväll kommer jag att fira med ett glas av något bubblande.

Ahnelöv i mästerskapsledning
Nästan lika glad som Thomas Karlsson var loppets tvåa, Kenneth Anhenlöv, som i likhet med publikfavoriten lämnade Falkenberg med en seger och en andraplats i bagaget. Insatsen i Västkustloppet innebär dessutom att Ahnelöv övertog ledningen i mästerskapet.
– Ordningen återställd, skojar Ahnelöv, som också toppade tabellen efter premiären i Anderstorp där han tog sin första seger i klassen.
– Ärligt talat är jag lite överraskad själv att det har gått så bra, men jag matchas fram av ett fantastiskt gäng unga grabbar i teamet och dessutom tror jag att jag blivit lite klokare som förare, säger Ahnelöv som trots framgången hittills håller fast vi den målsättning hade hade inför säsongen:
– Då hoppades jag på topp fem i mästerskapet och det gäller än. Sedan får vi se vad som händer.

Blank på pallen
Trea bakom Karlsson och Ahnelöv var Fredric Blank, som därmed tog sin andra pallplats i Sprint Challenge-karriären. Västgöten var tre även i det andra heatet i premiären i Anderstorp.
– Därför hade jag gärna velat sluta tvåa den här gången. Jag närmade mig Ahnelöv hela tiden, men det räckte inte riktigt, konstaterade Blank som blev snuvad på de sista varven i loppet.
En konkurrent åkte nämligen av, heatet rödflaggades och startades därefter aldrig om.

Bra uppkörning
Ovan nämnde William Siverholm, som blev påkörd av Krister Andero och snurrade på det första varvet, svarade för en fantastisk uppkörning från sista plats. I mål var han fyra, strax bakom Blank och med loppets snabbaste varv dessutom. Helgen i Falkenberg blev såklart inte vad Siverholm hade hoppats på, men han är fortfarande tvåa i mästerskapet, nu bakom Ahnelöv.
Janne Gustavsson, som delade andraplatsen med Siverholm inför besöket på västkusten, hade heller ingen hellyckad helg. Fjärdeplatsen i det första heatet följde han upp med en femteplats bi det andra. Den placeringen tog han före Andero, som trots att han för kollisionen med Siverholm fick ett så kallat drive trough-straff, körde upp sig till sjätte plats.