Sju förare i Talent Pool 2024

25 april 2024, 14:13

Här har ni förarna som ingår i Porsche Sveriges Talent Pool 2024. Under ledning av Björn Wirdheim samlades gänget på Gelleråsen Arena i början på veckan. Där fick samtliga en första inblick i Porsches juniorutvecklingsprogram och vad som krävs för en professionell racingkarriär inom Porsche.

Talent Pool 2024 presenterades av Porsche Sverige i början på april. Nu är det klart vilka förare (23 år eller yngre) som kommer att ingå i satsningen.
Från Porsche Carrera Cup Scandinavia är det William Siverholm, Gustav Krogh och Gustav Bergström.
Porsche Sprint Challenge Scandinavia har med en kvartett: Theo Jernberg, Isabell Rustad, Emma Wigroth och Wilmer Wallenstam.

Samtliga medverkade på måndagens möte, dagen innan mästerskapens officiella roll-out på banan strax utanför Karlskoga. Förutom att de fick information om Porsche Motorsports juniorprogram av Björn Wirdheim var Hampus Ericsson på plats och berättade om hur han upplevt sin dubbla medverkan i Porsche Motorsports shout-out, som ligger till grund för valet av kommande säsongs Porsche Junior.
Av Petter Olofsson från Däcksproffsen fick talangerna dessutom information om Michelin och de däck de tävlar på.

– Ett bra och informativt möte på många sätt. Kunskapen om däcken och hur de fungerar var värdefull och eftersom jag inte visste så mycket om shoot-outen var det bra att Hampus var på plats och förklarade hur den går till, säger bland annat Theo Jernberg, debutant i Porsche Sprint Challenge den här säsongen.
Möjligheten att bli nominerad till Porsche Motorsport shoot-out gäller visserligen bara för trion i Porsche Carrera Cup, men Jernberg ser ändå mycket fram emot att tillhöra satsningen och hoppas få ut en hel del av den.
– Jag tänker väl att de som är lite snabbare och varit med längre kan dela med sig lite av sin erfarenhet. Via Björn kan man säkert också få många värdefulla tips när det gäller däcken, körningen och annat.

Dubble Sprint-mästaren William Siverholm, som i år gör sin första säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia, har redan förklarat att hans målsättning 2024 är att placera sig så högt upp i mästerskapet – minst femma – att han ska kunna bli nominerad till shoot-outen.
¬– Just därför var det extra kul att Hampus var på plats och gav oss alla en inblick i vad som händer på en shoot-out. Mitt mål den här säsongen är att, genom bland annat Talent Pool, få ut det bästa av säsongen och samla på mig så mycket information som möjligt för att känna mig väl förberedd om jag skulle uppfylla mitt mål att bli uttagen till shoot-outen, säger Siverholm.