Världsberömd black metal-musiker kör Porsche Sprint Challenge

15 september 2022, 14:25

En rallyvärldsmästare och en prins, två alpinkungar och en racingdrottning. Nu är det dags för nästa kändis i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. 16-17 september debuterar Sigurd Wongraven, sångare i världsberömda black metal-bandet Satyricon, i mästerskapet.

I fjol deltog 1984 års rallyvärldsmästare Stig Blomqvist i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. I år har prins Carl Philip, Ingemar Stenmark, Aksel Lund Svindahl och Mikaela Åhlin-Kottulinsky med framgång tävlat i det populära mästerskapet.
Nu ansluter norrmannen Sigurd Wongraven, 46 år, till serien. En black metal-ikon med världsrykte, som också brinner för naturen, konst, vin (är en av Norges mest hyllade vinproducenter) och – motorsport!

Bilintresset fick Wongraven tidigt – pappan importerade Mercedes och Range Rover vid sidan av jobbet hemma på gården – och han har länge följt motorsporten, och speciellt Formel 1, med stor entusiasm.
”Motorsporten har i varierande grad alltid funnits i mitt liv. Jag är en amatör som älskar att titta på proffs”, skrev han bland annat på sitt Instagram-konto dagen då han tog tävlingslicens.

Sigurd Wongraven köpte nyligen sin sjunde Porsche och sedan 2004 har han kört många utav dem på bana, i samband med track days och andra bandagar. Tidigare i år blev Oslobon dessutom ägare till en fabriksbyggd tävlingsbil, Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, och 12-14 augusti racingdebuterade han i det norska mästerskapet. Det blev succé. Bland annat körde han till sig en tredjeplats i norsk racings GT3-klassen.
Efter tävlingen på Rudskogen Motorsenter pratade Wongraven med stor entusiasm om alla intryck som debuten gav, bland annat rädsla, lärdom och, inte minst, glädje.

Stärkt av framgångarna då står Sigurd Wongraven snart på startlinjen igen. Den här gången i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
Vem vet, kanske får vi se norrmannen mer permanent i mästerskapet kommande säsong. I en artikel på racingnm.no säger han nämligen:
”Jag har jobbat mycket de senaste åren, men har sagt att 2023 är ett år då det kanske går att frigöra lite utrymme för just racing.”

Bilder.
Foto: Kyle Meyr