Dubbelseger för Wilmer Wallenstam i Anderstorp

04 maj 2024, 14:50

Wilmer Wallenstam före Isabell Rustad och Fredric Blank. Det andra Sprint Challenge-racet blev en repris på det första. Åtminstone sett till trion på pallen.

Nykomlingen, blott 16-årige Wallenstam, vann på nytt från främsta startposition, men den här gången hängde hans teamkompis i Fragus Motorsport, Isabell Rustad, med betydligt bättre från start.
– Ja, och i början var jag lite nervös, medger Wallenstam, som dock drygade ut sin ledning för varje varv och till slut var tre sekunder före norskan i mål.

Premiärinsatsen i Anderstorp innebar inte bara att Wallenstam tog med sig två segerpokaler hem till Jonsered. Han fick också välförtjänt utmärkelsen Aspen Driver of the Day.
– Vilken start på säsongen! utbrast han och såg mycket belåten ut.
Framgången till trots står han ändå stadigt på jorden.
– Jag tror inte att jag riktigt har tagit in det som hänt här ännu. Men nu gäller det inte att tänka för stort utan fortsätta att ta en deltävling och ett race i taget, säger han.

Bakom topptrion Wallenstam, Rustad och Blank styrde Ludwig Ellehage in på fjärde plats, precis före Svante Andersson.
Sexa blev Krister Andero, som därmed också segrade i mästerskapets GT4-kategori. Andero var mycket belåten efteråt.
– Det här var verkligen på tiden. Jag har inte vunnit i Sprint Challenge tidigare, sa Andero som fick en bra start och var främsta GT4-bil från start.
– Håkan Ricknäs var nära på de första varven och mot slutet närmade sig The Jernberg, säger Andero som aldrig kände sig riktigt hotad.
– Det är en sak att köra ikapp, men man ska om också…
Theo Jernberg, som hade en tuff inledning på racet, avancerade till andra plats och trea på nytt blev ovan nämnde Ricknäs.
Efter premiären i Anderstorp toppar Wilmer Wallenstam Porsche Sprint Challenge före Theo Jernberg och Krister Andero.

Resultat: https://motorsport-events.se/camp/resultsmw/12%20results%202024/03%20Racing/02%20PSCS/02%20Round%201%20Anderstorp/18%20Race%202.pdf