Dubbla pole positions för Siverholm i Västkustloppet

10 juli 2022, 10:33

William Siverholm toppade ett jämnt kval inför Porsche Sprint Challenge Scandinavia i Falkenberg. 16-åringen från Lerum klockades för såväl bästa som näst bästa tid och står därmed i pole position i dagens båda race (kl 11.50 och kl 15.15) i Västkustloppet.

Bredvid sig kommer Siverholm att ha Thomas Karlsson, som gör ett gästspel i klassen på sin hemmabana. Karlsson, som normalt tävlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia, var bara 93 tusendelar efter.
Krister Andero, som bytt till Porsche Sprint Challenge från Carrera Cup den här säsongen, gjorde sitt bästa kval i nya serien och var trea och startar också från den rutan i race två. Andersson andratid räckte emellertid ”bara” för femte startposition i race ett.
Kvalfyra var Kenneth Ahnelöv, femma Jonas Sjöström och sexa Fredric Blank. Mellan Andero och ovan nämnda trio var det stenhårt och skiljde bara en tiondel!
Janne Gustavsson, som är tvåa i mästerskapstabellen på samma poäng som Siverholm, fick nöja sig med sjunde plats och klagade över att han varken hade tillräckligt med fart eller fäste.
Svante Andersson var åtta med sonen Ludwig Ellhage närmast bakom sig. Ellhage var på sin nionde plats mindre än sex tiondelar från poletiden.