Fortsatt stor västgötasatsning i Porsche Sprint Challenge Scandinavia

17 mars 2022, 15:13

Västgötarna i Stenhaga Motorsport är klara för en ny säsong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Teamet kommer till start med fyra förare och i en egen satsning lämnar nu även fjolårets mästerskapsfyra, Janne Gustavsson, klartecken för en jakt mot pallen.

Från ingenstans dök Stenhaga Motorsport upp i svensk racing förra säsongen. Teamets grundare, entreprenören Svante Andersson från Vara, blev sugen på racingcomeback, nappade på nya Porsche Sprint Challenge Scandinavia och fick med sig fem kompisar och sonen Ludwig Ellhage i satsningen.

I år kommer teamet att omfatta en kvartett. Andersson, Ellhage och Fredric Blank kör alla vidare. Ny i gänget är mästerskapsdebutanten, 16-årige William Siverholm från Lerum. Han kommer närmast från Formula Renault Nordic där han blev fyra 2021. Siverholm tar plats i Stenhaga Motorsports nystartade ungdomsakademi.

Janne Gustavsson, med tidigare erfarenhet av Renault Clio Cup, var inte oväntat den av Stenhaga Motorsports förare som lyckades allra bäst förra året. Den här säsongen väljer han emellertid att gå sin egen väg. Under teamnamnet JPG Motorsport samlar han sin trogna mekanikerstab och tar sikte mot toppen i mästerskapet.
– Det var jätteroligt förra året, men sju bilar blev mycket och vi kände oss lite splittrade. Därför har vi sagt att i år ska vi fokusera ännu hårdare så vi kan ta den där pallplatsen som vi var så nära i fjol, säger Janne som dock räknar med hårt motstånd.
– Av den information jag nåtts av hittills blir konkurrensen väl så bra som förra året. Det kan bli sex till åtta förare, kanske tio, som kommer att vara med och fightas om pallplatserna.

Precis som Gustavsson svarade även Ellhage, Andersson och Blank för en riktigt bra förstasäsong i Porsche Sprint Challenge. Ellhage slutade på nionde plats, bokfördes för sex topp-tio-placeringar och körde ofta upp sig i racen.
Svante Andersson, som var mycket nära en pallplats i deltävlingen i Falkenberg, blev tolfte man totalt och hade Blank bara två placeringar efter sig i tabellen.
Fyra förare bland de 14 främsta. Det var ett facit som bara Eken Motorsport med Per Anderson (tvåa), Fredrik Danner (trea), Thomas Tedenström (femma) och Ronnie Gustafsson (tionde man) kunde matcha.
– Det var superkul. Jag och Fredric klev in i det här helt utan tidigare racingerfarenhet. Jag var väl lite försiktig till att börja med, men blev successivt tuffare och vågade mer, säger 25-årige Ellhage.

Nu tar ovan nämnda Stenhaga-kvartett, och Janne Gustavsson, nya tag och samtliga ger sig givetvis in i årets mästerskap med ambitionen att fortsätta utvecklas och slå personligt rekord i såväl race som sluttabell.