Isabell Rustad siktar mot toppen med Fragus Motorsport

08 mars 2024, 09:12

Internationella kvinnodagen – då lanserar Isabell Rustad sin racingsatsning 2024. Den unga norskan kör vidare i Porsche Sprint Challenge Scandinavia med Fragus Motorsport. Målsättning? Att vara med och slåss i mästerskapstoppen.

Efter sitt succéfyllda inhopp på Rudskogen Motorsenter hösten 2022 gjorde Isabell Rustad full säsong i Porsche Sprint Challenge förra året. I en Porsche 911 GT3 Cup (991 II) både övertygade och överraskade den talangfulla 17-åringen från Harestua. Hon noterades bland annat för sex pallplatser på 14 race och blev trea i GT3-kategori.
Totalt i mästerskapet slutade hon på fjärde plats.
Ett imponerande facit med tanke på att fokus under debutsäsongen i första hand handlade om att komma in i Fragus Motorsport och lära sig bilen och banorna.
Rustad är självklart mycket nöjd med teamet och sin egen utveckling 2023.
– Jag trivs väldigt bra i teamet som är mycket professionellt. De har hjälpt mig mycket med utvecklingen av mig själv och inte minst bilen. Ska vi ta ytterligare steg framöver är jag trygg över att jag är i rätt team, säger Rustad.

I Fragus Motorsport ser man fram emot att få jobba vidare med den talangfulla norskan.
– Hon visade under fjolårssäsongen att hon är mycket snabb, och hon suger åt sig lärdom som en svamp. Isabell är bara i början på sin racingkarriär och det ska bli roligt att få vara med på fortsättningen, säger teamchefen Robin Hansson.

Föra året ville Isabell Rustad dämpa förväntningarna. I år gör hon ingen hemlighet av att siktet är betydligt högre ställt. Rustads mål är att vara med och konkurrera i mästerskapstoppen.
– Jag känner mig privilegierad och är supertacksam över att mina sponsorer från i fjol även stöttar mig den här säsongen. Att kunna leva min dröm och hålla på med motorsport på den här nivån är något jag sätter stort värde på, säger hon.

Det är med förväntan Isabell Rustad bildar förarduo med med nya teamkompisen, 16-årige mästerskapsdebutanten Wilmer Wallenstam. Han har också höga ambitioner och tanken är självklart att de båda ska kunna dra nytta av varandra.
Nytt för i år är även att Rustad inte blir enda tjej i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. I år får hon nämligen sällskap av West Coast Racings Emma Wigroth.
– Jag ser verkligen fram emot en ny säsong i Porsche Sprint Challenge och det ska bli roligt att få kämpa mot en annan kvinna också.