Isabell Rustad underhöll hemmapubliken

09 september 2023, 13:04

Bakom en William Siverholm på rekordjakt blev det ett händelserikt första race i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Till publikens stora glädje var det en hemmaförare som bjöd på mest underhållning. Efter en mindre lyckad inledning lyckades nämligen Isabell Rustad avancera till andra plats bakom Siverholm. Trea blev Rustads teamkompis i Fragus Motorsport, Jonas Sjöström.

Racet inleddes med att Ole William Nærsnes tog täten. På den lätt fuktiga banan hade han fördel av sina regndäck på de inledande varven. Sedan blev de en belastning och efter att ha tappat till långt ner i fältet valde han att bryta racet.
Siverholm övertog täten och lämnade övriga förare att göra upp om de resterande två pallplatserna. Jonas Sjöström och Ludwig Ellhage var länge de hestaste kandidaterna till de positionerna, men Isabell Rustad ville annat.
– Det blev ingen bra öppning på racet för min del. Starten var okey, men sedan bromsade jag lite för tidigt in i första kurvan och tappade från tredje till femte plats, berättar den unga norskan.
Först pressade hon Ellhage om tredjeplatsen och när han gjorde ett misstag smet hon snabbt förbi för att ta upp jakten på Sjöström. Även honom lyckades hon stressa till ett misstag.
Målflagg tog hon som tvåa, en placering som lyfte henne förbi Markus Lönnroth och upp på andra plats i mästerskapet. Lönnroth snurrade på det första varvet och tappade till elfte plats. Efter en stark uppkörning slutade han femma.
Fredric Blank snurrade också i början på racet, men även han avancerade. Blank blev till slut sjua.
I GT4-kategorin tog Gustav Krogh ännu en seger. Tvåa var hans nya teamkompis Mathias Jensen och trea Krister Andero.

Resultat.
1. William Siverholm, Stenhaga Motorsport, 20:43.983
2. Isabell Rustad, Fragus Motorsport, +7.649
3. Jonas Sjöström, Fragus Motorsport, +14.123
4. Ludwig Ellhage, Stenhaga Motorsport, +21.084
5. Markus Lönnroth, Steber Racing, +24.457
6. Svante Andersson, Stenhaga Motorsport, +24.782
7. Fredric Blank, Stenhaga Motorsport, +44.320
8. Pär Englund, Steber Racing, +48.921
9. Gustav Krogh, Porsche Denmark Racing, +50.863
10. Nermin Sipkar, Sipkar Motorsport, +51.301
11. Mathias Jensen, Porsche Denmark Racing, +54.216
12. Krister Andero, Prido Racing, +1:05.791
DNF. Ole William Nærsnes, Jaffa Racing, DNF