Porsche Danmark supportar förarkvartett i skandinaviska Porsche-mästerskapen

20 mars 2024, 08:52

Porsche Danmark fortsätter sin satsning på danska racerförare och team. I år kommer en kvartett att tävla i de skandinaviska Porsche-mästerskapen med support från den danska importören: Gustav Krogh och Jan Engelbrecht i Porsche Carrera Cup, Klaus Hansen och Kasper Søholm i Porsche Sprint Challenge. Något för alla rød-hvide racingfans att se fram emot när mästerskapen gästar FDM Jyllandsringen 29-30 juni.

Porsche Danmark har de senaste åren haft en aktiv roll i utvecklingen av danska motorsporttalanger. Mest känt är samarbetet med Bastian Buus, som med support från Porsche Danmark debuterade i GT-racing som 17-åring 2020 och som i fjol blev mästare i Porsche Mobil1 Supercup.
Fjolåret bjöd också på en succéfylld satsning i Porsche Sprint Challenge Scandinavia där 20-årige Gustav Krogh vann GT4-kategorin i överlägsen stil.
I år kommer Krogh, återigen med stöd från Porsche Danmark, att köra Porsche Carrera Cup för mästarteamet Mtech Competition.
– Vi är stolta över att vara med och utveckla kärnan av danska racingtalanger och ambitiösa team. Med starka resultat från exempelvis Bastian Buus och Gustav Krogh får vi värdet av vårt stöd bekräftat och därför har vi valt att fortsätta vårt samarbete och samtidigt utöka vårt program med nya förare och team 2024. Vi ser därför fram emot ännu fler danska framgångar på de skandinaviska och internationella racerbanorna, säger Katrine Bleeg, PR- och marknadschef på Porsche Danmark.

Internationell toppförare
Den utökade satsningen innebär bland annat ett samarbete med tidigare Porsche Carrera Cup-föraren Mikkel O. Pedersen och hans team, Mikkel O. Pedersen Racing. Den 27-årige dansken tävlade i Porsche Carrera Cup Scandinavia säsongen 2015. Efter att ha inlett mästerskapet med fyra raka segrar i en Porsche 911 GT3 Cup (997) i Porsche Approved Cup bytte han till Porsche 911 GT3 Cup (991) och blev till slut fyra totalt i mästerskapet, slagen endast av Johan Kristoffersson, Oscar Palm och Jocke Mangs.
Efter säsongen på de svenska banorna har Pedersen gjort internationell karriär, bland annat med fem säsonger i Porsche Mobil 1 Supercup, tre i GT World Challenge Europe och två i VM-serien för sportvagnar, FIA World Endurance Championship.

Bred satsning
Jämte sin förarkarriär, som även i år i första hand kommer att ske i WEC, driver Pedersen team hemma i Danmark. I år tar han det, och tre förare, med sig över sundet till Sverige.
60-åringen Jan Engelbrecht, som bland annat har mycket erfarenhet av internationell långloppsracing, debuterar i Porsche Carrera Cup där han kan bli en av toppförarna i Pro Am-klassen.
I Sprint Challenge mönstrar Mikkel O. Pedersen Racing duon Klaus Hansen, 52 år, och Kasper Søholm, 48 år. Båda kommer närmast från Porsche-tävlande i danska Special Saloon Car och det danska långloppsmästerskapet.
– Jag har genom min karriär haft ett gott samarbete med Porsche Center Århus och då detta utvecklat sig till ett samarbete med Porsche Danmark 2024 har vi satt ihop ett ambitiöst program för mitt team, säger Pedersen som förutom Porsche-mästerskapen även kommer att driva bilar i Danish Endurance Championship och i flera tävlingar i tyska Porsche Sports Cup.
– Jag ser fram emot att hjälpa till och markera Danmarks närvaro på den skandinaviska motorsportscenen. Detta hade inte varit möjligt utan stöd från bland annat Porsche Danmark.