Porsche Denmark Racing satsar med tvåbilsteam i Porsche Sprint Challenge

24 april 2023, 15:12

Förra året backade Porsche Danmark upp Jan Magnussen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I år gör danska importören en satsning i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. I nya teamet Porsche Denmark Racing hoppas man kunna utveckla unga racingtalanger vars drömmar är att göra professionell karriär.

Porsche Danmark har under de senaste säsongerna engagerat sig mycket aktivt i motorsporten. Förutom satsningen på Jan Magnussen i Porsche Carrera Cup Scandinavia har man sponsrat jättetalangen Bastian Buus, som efter en mycket lyckad första säsong i Porsche Mobil 1 Supercup valts ut till officiell Porsche Junior 2023.

I år tar Porsche Danmark nästa steg i sin motorsportsatsning genom sin medverkan i Porsche Sprint Challenge Scandinavia med Porsche Denmark Racing. Teamet ägs och drivs av Jesper Carlsen, förare och uppskattad instruktör som dessutom har en bakgrund som manager i Formel 1.
– Jag kommer att köra en av våra Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport i premiären i Anderstorp, men efter det är ambitionen att vi ska ha en ung, talangfull förare även i den bilen, säger Carlsen.

20-årige Gustav Krogh från Nordsjälland kommer att genomföra mästerskapet i den andra av teamets bilar. Krogh lämnade förra säsongen gokartsporten för att satsa på racing i Super GT Denmark där han avslutade elva av säsongens 15 race på pallen i sin klass. Allra höst upp stod han tre gånger.

– Jag är oerhört stolt över att ha fått möjligheten att samarbeta med ett så känt märke som Porsche. Det är en unik chans för mig på väg mot motorsportens topp och efter de inledande testerna i bilen är jag bara ännu mer motiverad. Det är en riktigt cool racerbil som jag snabbt blev bekväm med, så nu ser jag bara fram emot att börja tävlingssäsongen med teamet, säger Krogh.

Katrine Bleeg, PR- och marknadschef på Porsche Danmark, säger så här om satsningen med Porsche Denmark Racing:
– Danmark har under många år fostrat framgångsrika internationella elitförare och vi vill bidra till denna utveckling. Vår grundläggande ambition är att främja unga talanger som har potential för en professionell motorsportkarriär, och vi ser Porsche Sprint Challenge Scandinavia som den självklara platsen att göra detta på.