Prins Carl Philip vann direkt i Porsche Sprint Challenge

18 juni 2022, 18:04

Vilken debut i Porsche Sprint Challenge Scandinavia det blev för prins Carl Philip! Eller vad sägs om seger i det första racet! Prins Carl Philip vann nämligen det inledande heatet i klassen på Drivecenter Arena i Fällfors. I tuffa förhållanden med mycket regn och dålig sikt åkte klassdebutanten upp sig från fjärde startposition och säkrade segern i en omkörning av Aksel Lund Svindal på det åttonde och näst sista varvet. Trea slutade unge talangen Willian Siverholm.

Premiären i Anderstorp tvingades prins Carl Philip stå över av tidsskäl, men på Drivecenter Arena i Fällfors fick publiken se honom. Och det med besked.
Prinsen startade bäst av alla i det inledande heatet, avancerade direkt från fjärde till andra plats och påbörjade jakten på teamkompisen i Porsche Experience Racing, Aksel Lund Svindal. Den norske alpinstjärnan, som gjorde succé med seger i det första heatet i premiären, skuggades länge av prinsen. Men på det näst sista varvet gjorde prinsen ett försök att ta sig förbi i banans hårnålskurva.
– Aksel bromsade på sig lite och då testade jag för att se om jag åtminstone skulle kunna komma upp jämsides, men jag lyckades ta mig förbi, säger prinsen.
”En skolboksomkörning”, tyckte Viaplays expertkommentator Oscar Palm.
– Snällt av honom.

Självklart var prins Carl Philip mycket glad och nöjd över sin insats.
– Första racet i bilen och seger direkt. Kul.
Men helt problemfri var inte resan mot mål i de svåra förhållandena.
– Jag hade tillfällen i racet som var väldigt intressanta och spännande, medger han och passar på att hylla Aksel Lund Svindal.
– Jag låg bakom honom och tror att jag bara såg ett enda misstag från hans sida. Jag hade fler, testade lite mer, säger prinsen med ett leende.

William Siverholm svarade för en stark prestation då han avancerade från femte till tredje plats. Fyra var Janne Gustavsson som hade Thomas Tedenström och Ingemar Stenmark närmast efter sig.

För mästerskapstabellens topptrio innan racet, Kenneth Ahnelöv, Ludwig Ellhage och Fredric Blank gick det sämre. Ahnelöv, som startade i ruta två, kanade av redan på det första varvet och slutade jumbo. Ellhage och Blank fick nöja sig med nionde och tionde plats.

Resultat.
1. Carl Philip Bernadotte, Porsche Experience Racing, 20:35.335
2. Aksel Lund Svindal, Porsche Experience Racing, +2.251
3. William Siverholm, Stenhaga Motorsport, +7.087
4. Janne Gustavsson, JPG Motorsport, +10.923
5. Thomas Tedenström, Eken Motorsport, +11.877
6. Ingemar Stenmark, Porsche Experience Racing, +16.513
7. Jonas Sjöström, Fragus Motorsport, +19.564
8. Svante Andersson, Stenhaga Motorsport, +27.949
9. Ludwig Ellhage, Stenhaga Motorsport, +35.080
10. Fredric Blank, Stenhaga Motorsport, +41.289
11. Pär Englund, ENGLUND MOTORSPORT, +52.729
12. Kenneth Ahnelöv, Race Team Gelleråsen – By AFR, +1:12.527