Redan sex racesegrare i Porsche Sprint Challenge

18 augusti 2022, 19:15

I fjol vann Marcus Annervi tio av tolv race i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. I år har redan sex förare stått överst på prispallen. Men mästerskapsledande William Siverholm är faktiskt inte en utav dem. Den unge och talangfulle debutanten från Lerum väntar fortfarande på sin första fullpoängare i mästerskapet. Kanske kommer den på Gelleråsen Arena på lördag?

Marcus Annervi dominerade debutupplagan av Porsche Sprint Challenge stort 2021. Det krävdes ett inhopp av erfarne och dokumenterat snabbe Robin Hansson för att snuva hallänningen på åtminstone två racesegrar.
I år, med Annervi som framgångsrik nykomling i Carrera Cup, har säsongen redan bjudit på sex olika segrare.

Det började med sensationen Aksel Lund Svindal i premiären på Scandinavian Raceway i Anderstorp. I sin första tävling någonsin i racerbil vann den tidigare störtloppsfantomen det inledande heatet.
I det andra blev norrmannen utesluten och i stället tog Kenneth Ahnelöv sin första seger. Detta sedan både Siverholm och Janne Gustavsson hamnat utanför banan i kamp om ledningen.
På Drivecenter Arena i Fällfors gjorde prins Carl Philip debut i klassen. Med bravur. I tuffa förhållanden vann han båda racen efter mycket imponerande körning.

I nästa deltävling, Västkustloppet i Falkenberg, var det en annan förare känd från Porsche Carrera Cup Scandinavia som slog till. I ett inhopp i klassen på hemmabanan vann Thomas Karlsson det avslutande racet sedan han slutat tvåa bakom Ahnelöv i det första.
Senast i Anderstorp fick publiken se en Janne Gustavsson i fin form. Efter en ganska trög inledning på mästerskapet fick en av de hetaste titelkandidaterna äntligen kliva upp överst på prispallen.
Någon dubbel blev det emellertid inte för västgöten. I stället skrev inhoppande Mikaela Åhlin-Kottulinsky ett stycke racinghistoria genom att som första kvinnliga förare vinna ett heat i mästerskapet.

Två segrar för Ahnelöv och prins Carl Philip och en vardera för Aksel Lund Svindal, Thomas Karlsson, Janne Gustavsson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Så ser segerstatistiken ut hittills i mästerskapet.
Saknas gör alltså William Siverholm som hittills fått nöja sig med andra- och tredjeplatser. Han har fem stycken totalt och utöver det även en fjärde- och en femteplats. En jämnhet på hög nivå som gör att han leder mästerskapet med nio poängs marginal till andraplacerade västgöten Gustavsson inför Kanonloppet i Karlskoga. Bakom skuggar dessutom Ahnelöv, som borde känna sig hemma på banan i östvärmland. Han tävlar nämligen för Race Team Gelleråsen – by AFR. 
Övriga förare som varit på pallen fyra tävlingar in i mästerskapet är Fredric Blank, Ludwig Ellhage och Krister Andero.