Rekord- och medaljjakt i Porsche Sprint Challenge

20 september 2023, 09:37

Det är upplagt för en spännande avslutning i Porsche Sprint Challenge på Mantorp Park 22-23 september. Redan klare mästaren William Siverholm ger sig ut på rekordjakt och bakom honom är det stenhårt om övriga medaljplatser.

William Siverholm säkrade sin andra raka Sprint-titel i Kanonloppet på Gelleråsen Arena 19 augusti. I tävlingen efter, Rudskogen Motorsenter, sprack visserligen hans segersvit när Ole William Nærsnes vann det andra heatet i ett inhopp på hemmabanan. Men 18-åringen från Gråbo har ändå mycket att åka för in sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II) i avslutningen i Östergötland. Han är nämligen ute efter att slå Marcus Annervis segerrekord från 2021. I klassens premiärsäsong vann nämligen hallänningen, som i dag är en av toppförarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia, 12 av 14 race. Siverholm har elva segrar hittills med två finalheat kvar att köra.

Bakom den redan klare mästaren väntar en intensiv och spännande medaljkamp. Faktum är att andraplatsen just nu delas av unga norskan Isabell Rustad och Markus Lönnroth. Båda har 167 poäng inför avgörandet.
Rustad och Lönnroth har varit omväxlande tvåa och trea genom hela säsongen. Lönnroth inledde bäst, men på slutet är det Rustad som, trots både krasch och tekniska problem, samlat flest poäng.
Att Rustad och Lönnroth ska göra upp om tabellplatserna bakom Siverholm känns logiskt, men helt säkert är det såklart inte. Dansken Gustav Krogh, som dominerat klassens GT4-kategori i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, är inte långt efter och kan blanda sig i medaljstriden. Även Jonas Sjöström, Fredric Blank, Ludwig Ellhage och Svante Andersson är inom en poängmarginal att det har en teoretisk chans att göra det samma.