Tredje raka segern för Wilmer Wallenstam

02 juni 2024, 12:38

På tester och kval inför Gelleråsloppet var Wilmer Wallenstam inte helt i topp, men när första heatet i Porsche Sprint Challenge släpptes i väg visade han på nytt klassen. Från tredje startruta avancerade Fragus Motorsport-föraren snabbt till täten och vann enkelt före Fredric Blank och Isabell Rustad.

– Mycket handlar om däcken. Jag har haft rätt dåliga däck och därför inte kunnat lita på bilen på samma sätt som innan. Men det kunde jag nu, kände att jag hade fäste direkt, säger Wallenstam.
I premiären i Anderstorp vann han båda racen från främsta startposition. Tredje segern kom från andra startled.
– Med tanke på hur det gått på testerna var jag lite nervös, men samtidigt kände jag mig ganska trygg med de nya däck.
Den tryggheten visade sig direkt. Wallenstam passerade Isabell Rustad redan på det första varvet och på det andra tog han sig om Fredric Blank. Efter det lämnade han konkurrenterna bakom sig. Precis som i Anderstorp.
Bakom Wallenstam utspelade sig länge en tuff kamp om andraplatsen. Fredric Blank behöll den genom hela racet, men uppvaktades nästan hela vägen av Isabell Rustad, som i sin tur hade Ludwig Ellhage i backspegeln.
– Jag var inte riktigt med i starten och sedan hämmades min fart av att Rustad och Ellhage låg nära, men jag kommer igen i det andra racet, sa Blank.

Theo Jernberg gjorde ett bra kval och med sin Porsche 718 Cayman GT4 RS slog han in på fjärde plats, mitt sin bland förarna som kör Porsche 911 i GT3-kategorin. Men den positionen var snart ett minne blott när starten gick. Redan efter två varv var han nere på sjunde plats och trea i sin klass, passerade av såväl Krister Andero som Kenneth Ahnelöv.
– Vad som hände i starten? Jag vet inte, fick ingen plats på utsidan och sedan tappade jag Andero och därefter Ahnelöv. På de inledande varven kände jag att jag inte hade någon riktig fart, det kändes som om de framför drog ifrån lite. Men i slutet på racet blev det emellertid bättre och bättre, sa Jernberg.
Avslutningen var riktigt bra. Först tog han sig om Ahnelöv och på varv 16 lämnade han Andero bakom sig för att bli femma totalt i racet och etta i GT4.