Utbildning, information och leverans – nedräkningen har börjat

16 mars 2021, 15:45

Helgen som gick arrangerades en utbildnings- och informationsträff för förare och team i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Samtidigt levererades ett antal fabriksnya Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. – Totalt är 27 bilar anmälda och de som levererades i helgen var de sista av de 18 nya bilar som beställts, berättar Thomas Johansson, sporting direktor för mästerskapet.

Porsche Sprint Challenge Scandinavia är redan en succé. Detta trots att mästerskapet, som är officiell supportklass till Porsche Carrera Cup Scandinavia, inte har tävlingspremiär förrän den 7-8 maj.
Intresset för den nya klassen har varit enormt och den 13-14 mars var alla förare och team inbjudna till Arlandastad för en ”kick off”. Den Coronaanpassade utbildnings- och informationsträffen, som genomfördes i flera små grupper, var uppdelad i en sportslig och i en teknisk del. Thomas Johansson och Mikael Carlsson, mästerskapets race director, höll i den förstnämnda medan Magnus Karlsson och Per Wärmlund hade ansvaret för tekniken.

Många av alla förare och team som anmält sig till mästerskapet deltog. Bland förarna märktes bland annat rallylegendaren, 1984 års världsmästare, Stig Blomqvist och mästerskapets förhandsfavorit Marcus Annervi.
– Infoträffen, som också erbjöd deltagarna en licenskurs, blev med alla sina beståndsdelar lite av en racingskola 3.0. Med samtliga bilar levererade känns det verkligen att säsongen är på gång. Nästa steg i förberedelserna är en shake down på Gelleråsen Arena den 7 april och en roll out på Mantorp Park veckan därpå. Sedan är inte premiären långt borta, säger en entusiastisk Thomas Johansson.