Bergström ersätter prins Carl Philip även i Västkustloppet

07 juli 2023, 12:08

På Drivecenter Arena i Fällfors racingdebuterade Joel Bergström med en start i prins Carl Philips bil i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Den 16-årige kartingtalangen imponerade med tre pallplatser i GT4-kategorin och fick smak på racing med tak över huvudet. Kommande helg ersätter han på nytt prinsen när nästa deltävling avgörs under klassiska Västkustloppet i Falkenberg.

Joel Bergström gjorde verkligen intryck på åskådare, konkurrenter och, inte minst, förarcoachen och landslagskollegan, rutinerade Thed Björk.
– Jag är inte så van i den här rollen, men är förvånad över hur duktig Joel är, vilken körkänsla han har, hur snabbt han tar till sig instruktioner och hur fort han utvecklats under de här dagarna, säger Björk som kommer att finnas vi Bergströms sida i Porsche Experience Racing även i Halland.
Det är tack vare ett unikt samarbete mellan Porsche Sprint Challenge Scandinavia och Svenska Bilsportförbundet som Joel Bergström får möjlighet att prova på racing.
– Det har varit jättekul att få chansen i den här bilen och i Falkenberg planerar jag att fortsätta slipa på detaljerna. Farten kom snabbt, men orutinen lyste igenom. Jag gjorde alldeles för många misstag. De måste jag försöka bli av med, sa Piteåpojken efter det fjärde och sista heatet på Drivecenter Arena.
I det tog Bergström sin tredje tredjeplats på fyra försök. Race två tvingades han dessvärre bryta på grund av tekniska problem.