Maxutdelning för Siverholm – Sjöström på pallen!

01 juli 2023, 12:00

William Siverholm nöjde sig inte med ett hattrick på Drivecenter Arena. 17-åringen vann även det fjärde racet och kunde åka hem till Gråbo med en jätteledning i mästerskapet. – Att vinna alla fyra race var vad jag drömde om när jag åkte hit. Nu samlar vi ihop oss och fokuserar på kommande deltävling, som avgörs i Falkenberg redan kommande helg, summerade en nöjd Siverholm och försäkrade att han, sin överlägsenhet till trots, inte har några motivationsproblem. – Nej, absolut inte. Jag tycker fortfarande att det är skitkul att köra.

Skitkul tyckte även Jonas Sjöström att det avslutande racet i Fällfors var. Han gjorde en kanonstart från tredje position, tog rygg på Siverholm och behöll andraplatsen hela vägen in i mål. Han var stabil och lät sig inte ens påverkas av en omstart en bit in i racet.
– Nej, jag kände mig lugn, log Sjöström som verkligen välkomnade sin första pallplats i mästerskapet.
– Den satt långt inne, men nu äntligen! Härligt, jublade han samtidigt som han tog emot välförtjänta gratulationer av mekanikerna i sitt team, Fragus Motorsport.
Markus Lönnroth rullade i mål som trea, men han blev fråntagen den placeringen på grund av en incident i racet. I kamp om tredjeplatsen råkade Lönnroth köra på Fredric Blank som tappade från tredje till sjunde plats.
Lönnroth fick 10 sekunders bestraffning vilket innebar att han slutade femma och att Fragus Motorsport fick två förare på topp 3-listan. Trea i det avslutande racet blev nämligen Isabell Rustad, som hade en tuff start på helgen med en krasch redan på det första testet i torsdags.
Tack vare en heroisk mekanikerinsats kunde emellertid den unga norskan komma till start och fullfölja tävlingen i Norrland.
I GT4-kategorin tog Gustav Krogh sin tredje seger för helgen före teamkompisen Jesper Carlsen. Trea slutade Joel Bergström, som direkt efter målgång kunde avslöja att hans satsning i Porsche Sprint Challenge Scandinavia får en fortsättning i Falkenberg kommande helg. Även där ersätter 16-åringen från Piteå prins Carl Philip i Porsche Experience Racing.

Resultat.
Porsche Sprint Challenge Scandinavia 1 juli 2023.
Race 2.

1) William Siverholm, 12 varv
2) Jonas Sjöström, + 4,256
3) Isabell Rustad, + 8,804
4) Svante Andersson, + 12,599
5) Markus Lönnroth, + 18,279
6) Ludwig Ellhage, + 25,044
7) Fredric Blank, + 27,554
8) Gustav Krogh (GT4), + 36,328
9) Jesper Carlsen (GT4), + 37,026
10) Joel Bengtsson (GT4), + 37,847
11) Krister Andero (GT4), + 51,958
Nermin Sipkar, bröt.