Samma förarkvartett men nya bilar för Stenhaga Motorsport

30 mars 2023, 14:51

Stenhaga Motorsport mönstrar samma förarkvartett i Porsche Sprint Challenge Scandinavia som förra året. Ändå blir inte allt sig likt. Långt därifrån. William Siverholm, Fredric Blank, Ludwig Ellhage och Svante Andersson byter nämligen alla till Porsche 911 GT3 Cup (991 II).

Intresset för bilbyte har varit stort i Stenhaga Motorsport sedan organisationen för Porsche Sprint Challenge tog beslut om att släppa in Porsche 911 GT3 Cup (991 II) jämte Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport i mästerskapet.
Först säkrade Ellhage och Andersson var sin bil. Nu har även Blank och regerande mästaren Siverholm en Porsche 911 för klassens GT3-kategori.
– Alla förare i samma typ av bil innebär att vi kan fortsätta att stötta varandra, dela data och hjälpas åt, konstaterar Ludwig Ellhage.

Vill försvara titeln
William Siverholm ser verkligen fram emot en ny säsong i mästerskapet och i Stenhaga Motorsport.
– Jag hade det hur bra som helst i teamet förra säsongen. Nu byter vi bil vilket blir en utmaning. En riktig cupbil med motorn bak. Det ska bli intressant och se hur den beter sig, säger den unge mästaren som har en hel del jobb framför sig innan säsongen drar igång i Anderstorp 12-13 maj.
Det påverkar emellertid inte hans inställning och ambitionsnivå inför hans blott tredje racingsäsong. Siverholm vill försvara titeln, vinna ingen.
– Så är det, helt rätt, konstaterar han med ett leende.

Stark kvartett
Med sin seger var Siverholm den klart lysande stjärnan i Stenhaga Motorsport 2022. Han vann två race, stod på pallen vid ytterligare sju tillfällen och säkrade titeln på Rudskogen Motorsenter, i den näst sista deltävlingen.
Men 17-åringen från Gråbo tre mil nordost om Göteborg var långt ifrån ensam Stenhaga-förare på pallen. Blank noterades för tre tredjeplatser och slutade femma i tabellen, placeringen före Ellhage som fick göra två pallbesök efter en andra- och en tredjeplats.
Stenhaga Motorsports fjärde förare, teamägaren Svante Andersson, var inte långt efter. Han slutade nämligen på sjunde plats, bara fem poäng bakom sonen Ludwig.

Tar hjälp utifrån
Kanske får trion Blank, Ellhage och Andersson svårt att hänga med Siverholm, men viljan att försöka är stor liksom viljan att utvecklas.
– Ingen av oss har kört en sådan här bil tidigare så för att få en så snabb utvecklingskurva som möjligt tittar vi på att ta hjälp av en förare med tävlingserfarenhet av Porsche 911 GT3 Cup (991 II). Vi har kontakt med flera, säger Ellhage utan att avslöja några namn.