Tomt i backspegeln – vann med 16 sekunder!

30 juni 2023, 11:41

William Siverholms segertåg i Porsche Sprint Challenge Scandinavia fortsatte på Drive Center Arena sent på fredagskvällen. 17-åringen från Gråbo vann nämligen även dagens andra race och den här gången skrevs segermarginalen till hela 16 sekunder! – På det sista varvet såg jag ingen annan bil i backspegeln, sa en något förvånad Siverholm som på direkt fråga om han inte saknade lite konkurrens i klassen svarade: – Jo, lite faktiskt.

Siverholm tog kommandot direkt i starten och precis som i dagens första heat lämnade han konkurrenterna bakom sig tidigt.
– Inte mycket att göra åt. Jag tycker jag hängde med ganska bra i halva racet, men sedan gick det inte längre. Bakdäcken började bli varma och jag fick order från min mekaniker att inte ta några onödiga risker utan ta bilen i mål på andra plats, sa tvåan, Siverholms teamkompis i Stenhaga Motorsport, Fredric Blank.
Ett tag såg det ut som om det skulle bli tre Stenhaga-förare på pallen. Svante Andersson låg länge trea, men snurrade på det sjunde varvet och fick släppa flera bilar förbi sig. I mål var han sexa.
Trea blev i stället Markus Lönnroth som hade en stökig inledning på racet och som länge uppvaktades av Jonas Sjöström. Det var till och med kontakt mellan de båda innan Sjöström tvingades bryta.
Ludwig Ellhage blev fyra och Isabell Rustad femma. På grund av något tekniskt strul tvingades Ellhage starta sist, men han imponerade med en stark uppkörning.
I GT4-kategorin såg det länge ut som om Gustav Krogh skulle ta dagens andra seger, men på det sista varvet gick teamkollegan Jesper Carlsen förbi och fick kliva upp överst på pallen. De båda danskarna fick sällskap av Krister Andero.
Joel Bergström tvingades dessvärre bryta.

Resultat.
Porsche Sprint Challenge Scandinavia 30 juni 2023.
Race 2.

1) William Siverholm, 11 varv
2) Fredric Blank, + 16,767
3) Markus Lönnroth, + 24,722
4) Ludwig Ellhage, + 33,065
5) Isabell Rustad, + 34,299
6) Svante Andersson, + 34,549
7) Nermin Sipkar, + 56,003
8) Jesper Carlsen (GT4), + 57,254
9) Gustav Krogh (GT4), + 58,115
10) Krister Andero (GT4), + 1.16,605
Jonas Sjöström bröt
Joel Bergström bröt